sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

ivf-info

Tänään siis aika polille ns. ivf-infoon.
Yllätys yllätys aika oli 11.30 ja miulla tietty silmät ristissä, kun taas osu yövuorojen väliin. Mikä hienointa, niin niillä oli isoja ongelmia tietokoneiden kanssa, kun järjestelmä kaatuili jatkuvasti. Tästä johtuen ajat oli melkein tunnin myöhässä.
Itekseni naureskelin, et miten kaikki tällaset sattuu just silloin, kun miun pitäis päästä kotiin nukkumaan, mut edelleen hyvästä syystähän sitä valvottiin..

Siinä kolme varttia ooteltua tuli hoitsu huikkaamaan, et se voi sehä perus mittaukset valmiiks ja kohta päästään lääkärille. Ihan perus kysymyksiä, et onko tilanne miltään osin muuttunu mihinkään suuntaan jne. Onko lääkityksiä. Niillä ei ollutkaan tietoja, että mie olin jo reilu puol vuotta aiemmin yhen lääkkeen lopettanu, joten hyvä kun tuli puheeks. Sitte verenpainemittari kiinni. En tiiä mitä lukemia ekalla kerralla näytti, mut hoitsu totes, et otetaan ihan hetken päästä uudetsaan, kun se ei usko, et kolmen vartin istuskelun jälkeen miun leposyke ois 92. Omakannasta kattelin, et siellä oli merkattuna sellaset kevyet lukemat kun 150/83 ja syke 94. No ehkä vähän jännitti ja toki olin sen yön valvonu pohjille. Silti oli kyllä hämmentävän korkeet lukemat.

Lääkärin kanssa käytiin sitte läpi ivf ja icsi hoidot. Lyhyt ja pitkä kaava. Vähän kustnnuksista ja hoitopaikoistakin oli puhetta. Puolen vuoden jonoista huolimmatta meille järkevin suunta on Helsinki. Muita vaihtoehtoja ois ollu Tampere ja Kuopio. Helsingin kanssa nää on tehny yhteistyötä yli 20 vuotta, joten homma toimii varmasti jouhevasti. Tampereen (jonoa ei oikeestaa ole) kanssa ne ei oo hoitanu kun parin asiakkaan hoitoja, niin se vähän tökkii välillä ja Kuopio (ei jonoa) nyt vaan on jo meille turhan kaukana. Joensuun kanssa on ennen ollu yhteistyötä, mut ei kuulemma enää. Se ois ollu muuten meille se paras vaihtoehto ja jonokin ois ollu tosi lyhyt. Ja etäisyys meille melkein sama ku Helsingilläkin.

Nyt on siis lähete Helsinkiin tehty ja toivottavasti sieltä tulee mahdollisimman nopeesti kutsu suunnittelukäynnille. Lisätoiveena vielä niin, et oma kierto ois ideaali viheessa ja päästäis jo silloiseen kiertoon alottamaan hoidot. Nyt ei siis auta kun odotella. Toivotaan, et syystä tai toisesta jono lyhenis, eikä jouduttais ihan sinne marraskuulle-joulukuulle asti odottelemaan. Siinä vaiheessa vois nimittäin olla viisasta ootella suosiolla tammikuulle asti, ni sais heti ekoilla lääkeostoilla kelan katon täyteen. Sais sitte mahdollisten seuraavien yritysten aikana lääkkeet  huomattavasti halvemmalla. Mut mietitään sitä sitte kun se on ajankohtasta..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.