sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Marraskuu

Marraskuu 2016 olisi meidän ensimmäinen inssi-kierto. Kaikkien kokeiden tulokset olivat sitä mitä pitikin, joten diagnoosina on selittämätön lapsettomuus. Ainoa pieni "vika" oli miehen siemennesteessä, muttei kuitenkaan niin isoa ongelmaa, että voisi sitä syyksi laittaa ja hyvät mahdollisuudet pitäisi tästä huolimatta olla.

Meidän inseminaatiot tapahtuvat ostopalvelusopimuksen kautta Mehiläinen felicitaksen klinikalla ja lääkärin ohje oli, että 4-6 näitä tehdään ja sitten tarvittaessa siirrytään muihin hoitomuotoihin. Ohjeistuksena oli, että teen ovulaatiotestejä ja kun testiin saan plussan soitan Felicitakselle, jotta varataan aika seuraavalle päivälle. Tai jos plussa tulee perjantai-aamuna niin samalle päpivälle, koska viikonloppuisin klinikka ei ole auki. Samoin jos plussa tulee sunnuntaina, niin heti maanantai-aamuna soitto ja inssi samalle päivälle.

Liekö stressi vaikuttanut aiemmin säännölliseen kierttoni, kun odottelin plussaa jo kierron päiville 10 tai 11. Onnekseni olin kertonut suunnitelmistamme kaksossiskolleni, koska turhautuminen ja paniikki mahdollisesta ovuloimatta ja siten "hukkaan" menevästä kierrosta alkoi hipoa pilviä, kun vielä kp. (kierron päivä) 15 ei testi suostunut näyttämään sitä kaivattua plussaa ja viikonloppu lähestyi kovaa kyytiä. Joka aamu ja ilta sama valtaisa pettymys, kun ei digitestiin piirtynyt sitä hymiötä. Kunnes vihdoin perjantaiaamuna =) hymyili näytöltä.
Jännityksen sekaisin tuntein soitin klinikalle ja varasin ajat meille.

Miehellä aika aamupäivällä ja itse inseminaatioon aika reilu kaksi tuntia myöhemmin. Tämä aika siis menee sperman "pesuun".

Inssi ajan lähestyessä jännitys oli käsinkosketeltavaa. Tälläkin kertaa lääkäri oli aivan mielettömän mukava. Itse toimenpide ei kestänyt kuin hetken. Ultralla varmistettiin tilanne, joka oli liki täydellinen ja tämän jälkeen ohuella katetrilla ruiskutettiin uimarit pelipaikoille. Nopea ja kivuton toimenpide. Pientä paineen tunnetta lähinnä, muttei juuri muita tuntemuksia.
Lääkärin kanssa sovittiin, että otetaan lisäavuksi vielä lugesteron (keltarauhashormoni) 2x200mg päivässä.  Testipäivä reilun kahden viikon päähän ja kotiin piinailemaan.

Testipäivä tuli ja sen myötä pettymys negatiivisesta testistä. Tunteet vaihtelivat pettymyksestä toivoon, kun vuoto ei kuitenkaan kuulunut. Neljä päivää ja monta negatiivista testiä myöhemmin vuoto kuitenkin alkoi. Todennäköisesti lugesteron viivästytti vuodon alkua, mutta kun en tätä ennestään tiennyt ehdin toki moneen kertaan toivoa, että olenkin raskaana, mutta se ei jostain syystä vain vielä testeissä näy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.