tiistai 21. elokuuta 2018

kolmas pistospäivä

Lievästi sekava tuo ekan pistospäivän teksti, mut en nyt lähe sitä korjailemaan. Onpahan kaikki se paniikki ja jännitys tekstin ulkoasustakin nähtävissä.

Toka pistos oli jo huomattavasti helpompi. Toki edelleen jännitti ja kädet täris. Piston jälkeen ehkä oikeestaan vielä enemmän ku ennen pistoa. Ennakkoon jännitin, että kun se nyt saa tehä kotona rauhassa, ni käykö niin, että jääkin arpmaan, et pistänkö vaiko en.. Ei onneks niin käyny, mut ehkä sitä tuli jännitettyä ja hoidettua homma tosi nopeesti alta pois.

Kolmas pisto olikin sitte taas töissä. Eri paikassa kun tuo eka. Täällä työskentelen yksin, mut en voi lähteä mihinkään ja illoin tahansa vois joku tulla kysymään tai ilmottamaan jotain. Vessakin on niin onnettoman pieni koppi, et sinnekään ei oikein voinu mennä pistämään. Pää pyöri ku pöllöllä, kun pälyilin kaikissa piston vaiheissa ympärilleni, ettei kukaan vaan pääse yllättää. Ite piston ajan toki toljotin sitä kynää.
Kuvain tuon homman puhelimella ja laitoin mein sisarusten ja äitin whats app-ryhmään. Ihan vaan koska halusin näyttää luin hyvin mie tuohon peloistani huolimatta pystyn. Kaksossiskolta sain pari vinkkiäkin, et miten voisin tota vielä helpottaa. Toki ne oli tiedossa, mut oli itellä hyvät syyt miks omalla tavallani toimin.

Toinen vinkki oli, et ei piston jälkeen tarvii sitä pienempää neulasuojusta laittaa neulan päälle, ettei vahingossa itteään tökkää sillä neulalla sormeen. Sanoin, että oon asiasta tietonen ja samaa sano sekä hoitaja käynnillä, että ohjeet lääkepakkauksessa. Ei vaan ollu roskista ihan vieressä (neulaboksikin jäi kotiin, mut neulan jemmasin siis reppuun, enkä heittäny normiroskikseen). Ja jos osuiskin neula sormeen, ni vaan minuunhan se neula on aiemminki osunu, joten ei huolta, et jotain tartuntoja tulis.

Toinen neuvo oli vielä hyödyllisempi. Ei siis tarttis sitä mahamakkaraa johon pistetään puristaa niin hillittömän lujaa miltä videolla näytti. Ei uulemma tulis niin rankkaa fyysistä suoritusta siitä =) Toi on kyllä totta, mut teen sen osin tietosesti. Kun tunnen sen puristuksen, ni saan suunnattua sen huomioni siihen enkä neulan pistoon. En tiiä auttaako toi oikeesti, mut en oo uskaltanu vielä muutakaan kokeilla. Ehkä joku kerta uskallan. Tajuan kuitenki heti piston jälkeen lösätä otetta ja irrottaa kokonaan, etten vahingossa puserra niitä nesteitä suoraan ulos.

Yks pisto vielä ennen ekaa vasteultraa. Toivottavasti näkyis monta hyvin kasvamaan lähtenyttä follia..

Ja saisivat nuo kirjata kyllä pikkuhiljaa jotain kantaan ja tonne digihoitp-polullekin. Jos nyt viimeistään tosta vasteultrasta sais sitte jotain mustaa valkosellakin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.