lauantai 1. joulukuuta 2018

punktio

Enpäeilen jaksanu enää kirjotella kun kotiin päästiin.

Eilen siis oli punktio. Helsingissä piti olla 8.15 mikä tarkotti herätystä jo 4.30, että ehti käyttää koirat ulkona jne.

Ajomatka sujui leppoisasti, joskin just ennen kun oltiin perillä ni tuli pieniä ongelmia. Oli joku yllättävä tietyö tutulla reitillä. Sehän tarkotti sitä, että jouduttiin kääntymään ihan "väärään"suuntaan yhdestä riseyksestä.Tää johti sitte siihen, et ajeltiin tota sairaala-aluetta hetki ympäri kun mistään ei saanu kääntyy sinne suuntaanminne oisin halunnu. Onneks oltiin ajoissa liikenteessä, niin tuo ylimääränen vartin pyöriminen ja parkin ettiminen ei hirveesti haitannut. Auto saatiin melkein viereen parkkiin ja ilmottauduttiin paikalle kymmenkunta minuuttia ennen aikaa.

Mies lähti samantien hoitamaan omaa osuuttaan ja mie jäin odotustilaan odottelemaan, että kutsutaan sisään. Vähän oli kaikki myöhässä ja noin puolelta tuli hoitaja hakemaan miut ja kaks muuta pariskuntaa tarkkailuhuoneeseen. Mies jo ekasta kerrasta muisti paikan ja osasi tulla perässä oikeeseen paikkaan omat juttunsa tehtyään.

Tällä kertaa oltiinkin vuorossa ensimmäisinä. Ei siis hirveesti jääny aikaa odotteluun, kun hoitaja ilmotti, että yheksältä on mein punktio. siinä sitten vaihtelin sairaalavaatteet päälle. Sen jälkeen käytiin hoitajan kanssa perustieot läpi ja myös tuo päivän kulku. Sitte sainkin jo kanyylin käteen pari särkylääkettä. Rauhottavia en tarvinnut kun oli ihan kohtuu rento olo ja punktioonkin niin lyhyt aika, että ajttelin pärjääväni siihen asti.

Ysiltä sitte lähettiin kohti punktiota. Alkuun kaikki meni hyvin ja oikeelta puolelta saatiin yhdellä pistolla neljä follia tyhjennettyä. Sitten siirryttiin vasemmalle puolelle ja ensin saatiin yhellä pistolla kaks tyhjennettyä. Sitte tulikin pieniä ongelmia, kun munasarja karkasi kokonaan näkyvistä. Hoitaja koitti lääkärinohjeidenmukaanpainella vatsaa, muttakun piti samaan aikaan tarkkaillamonitoreja ja hoitaa miun lääkitys, niin pyysivät siihen toisen lääkärin kaveriks. Ei meinannu silti onnistua ja alko olee sen verran kivuliasta, et unohin välillä hengittää. Hakivat sitte toisen hoitajankin siihen varmuudeks, jos tulee jotain isompaa ongelmaa. Sin lisää kipulääkettäja jatkuvastimuistuteltiin hengittämisestäja välillä käskettiin hengittää tosisyvään kun saturaatio laski liian alas.

Tää toinen lääkäri haki itelleen jakkaran, että pääsee kunnolla käyttämään voimaa siihen vatsan paineluun. Tän jälkeen saatiin aina yhellä pistolla yks folli punktioitua, kun joka kerta se munasarja karkas johonkin painamisesta huolimatta. Lopulta ne kaikki viis vasemmalla olevaa follia oli punktioitu. Pää oli senverran sekasin lääkkeistä, ettei ollu toivoakaan pysyä pystyssä.Jalat kyllä kanto, mutta päässä pyöri pystyssä ollessa vähän liikaa. Sainkin sitte pyörätuolikyydin takasin tarkkailuhuoneeseen.

Reilu puol tuntia tuntu maailma pyörivän vähän liikaa, mut sitte lähti helpottaa. Sain pienen välipalan (jugurtti, mehukeitto ja mehu) ja mies sailuvan käydä hakemassamiulle kahvia. Kaks tuntia piti punktion jälkeen olla tarkkailussa ja kun se aika oli menny ja vessassa käynti onnistunut niin saatiin lähteä kotiin. Matkaa varten sain vielä kipulääkkeen ja tarvittaessa kotona voi sitte ottaa vielä lisää.

Matka meni ihan sujuvasti, mut kotona alko tota vasenta puolta särkeä aika reippaasti. Illan aikana otin vielä pari panadolia ja yön sain nukuttua ihan hyvin. Nyt tänään on ollu ihan hyvä olo. Oikeella puolella ei oo mitään tuntemuksia. Vasemmalla pieniä vihlaisuja välillä, muttei mitään isompaa.

Eilen saatiin siis yhdeksän solua ja kaikki niistä oli kypsiä ja kaikille tehdään icsi. Äsken tuli tietoa, että näistä viisi on hedelmöittynyt normaalisti. Siirto meillä on sovittuna keskiviikkolle ja toivotaan, että edes joku noista jaksaa pitkän viljelyn, että siirtoon myös päästään. Monta päivää joutuu vielä jännittämään.

Nyt koitan unohtaa nuo alkiot hetkeks ja nauttia vapaasta viikonlopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.