tiistai 25. joulukuuta 2018

Joulupäivä. Pari tuntia töitä jäljellä. Hirveesti ei ehi vapaista nauttia, kun on vaan tää nukkumispäivä ja tapaninpäivä vapaata. Takasin töihin sitte jo 27 päivä aamu kuudeksi. Jotain puuhaa on tuolle lyhyell hengähdystauolle suunniteltu. vanhin pikkuveli on eilen illalla miun töihinlähdön jälkeen tullu meille. Kunhan tuossa muutaman tunnin torkahdan niin sen jälkeen menee varmaan päivä pitkälti pelaillessa. Tykätään pelailla kaikenmaailman lauta- ja korttipelejä. Saunotaan, syödään ja toki temutaan myös koirien kanssa.

Tapaninpäivänä mennään iltapäivällä käymään iskän ja sen vaimon luona kahvittelemassa. Siellä nään pitkästä aikaa myös miun nuorimman pikkusiskon ja hänen miehensä. Tuohon päivään ei paljon muuta ehdikään suunnitella kun ajoissa pitää yrittää rauhoittua ja käydä nukkumaan kellon soidessa seuraavana aamuna puoli viideltä.

Aatto ja joulun aluspäivät meni siis töissä. ensin muutama aamuvuoro ja aattona siis tulin töihin ilta kuuteen. Kovin ihmeitä ei siis miehenkään kanssa ehditty tehdä. Ite nukuin pitkään, että jaksan yön valvoa. Muuten lähinnä hengailtiin kotona, käytiin viemässä haudoille kynttilät ja sitten melkein pitikin alkaa laittaa eväitä kasaan ja suunnata töihin.

Sinäänsä ei harmita olla jouluna töissä. En oo mikään jouluihminen ja jouluun liittyy jokunen tosi ikävä muisto, jotka varman näin vuosien jälkeenkin omiin tunnelmiin vaikuttaa. Miehen puolesta vähän harmittaa, kun joutuu usein jouluna olemaan omineen. Hänen molemmat vanhempansa on kuolleet, eikä lähelä asu sukulaisia. Mie teen vielä niin pitkiä vuoroja, että yhteistä hereilläoloaikaa on tosi vähän varsinkin näin yövuorojen kohalla.

Viime jouluna olin vapaalla ja käytiin miun kaksossiskon luona kattomassa joulupukkia ja muuten istuskelemassa siskon perheen, sisarusten ja muiden läheisten kanssa. Periaatteessa ihan mukavaa sekin, mutta ihmisjoukot ei kuulu miun lempiasioihin. Sopii jotenkin, kun on jo ennakkoon sovittu, että ei olla kovin kauaa paikalla. Jos ei olis tarvinnut tulla niin aikaisin töihin niin luultavasti ois siellä käyty tänäkin vuonna pukkia moikkaamassa. Tai ehkä ei kun en oo ihan varma oisinko just tähän hetkeen kestäny lapsia tollasena päivänä. Muuten voisin niitä käydä moikkaamassa, mut ehkä tuo jouluaatto ois jotenkin ollu liikaa.

Vähän vielä tulevasta. Pas ois näillä näkymin tarkotus tehdä seuraavaan kiertoon. Eli jos ei kierto oo menny sekasin niin helmikuun alkupuolella ois siirto. Varasin matkan Espanjaan lokakuun alkuun. Eli kun tästä siirrosta plussaan niin voi olla, että sen matkan joutuu vielä perumaan, mut ei kyllä siinä kohtaa haittaa yhtään jos hyvästä syystä niin kävis. Tuossa kohtaa ois raskaus niin viimisillään, et en ehkä uskaltais lähtee enää mihinkään, mut se on sitte sen ajan murhe. En halunnu kuitenkaan jättää varaamatta kun ihan yhtähyvin voin tuonne päästä. Siellä on siis yks tapahtuma johon haluun mukaan jos suinkin vain kykenen. Siks reissu oli varattava ajoissa, että pääsen miun tärkeitten ihmisten kanssa samaan hotelliin ja samoille lennoille. Kerron joskus tarkemmin, kun keksin miten teen sen paljastamatta liikaa. Pitää jotenkin vielä yrittää suojella omaa anonymiteettiä vaikka se välillä hankaloittaa kirjottamista.

Nyt hyvää loppuvuotta ja onnea tulevaan vuoteen!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.