maanantai 10. joulukuuta 2018

Siirtopäivä

Päästiin ku päästiinkin siirtoon =)

Täytyy sanoa, et kylläpä jännitti odotella, mut oikeestaan vasta viimiset pari päivää. Viikonloppu meni nopeesti ja hirveesti ei tullu mietittyä asiaa. Tai tuli mietittyä, mut mieleen mahtu paljon muutakin ja oli vielä ihan luottavainen olo.
Maanataina alko tuleva siirtopyörimään enemmän mielessä ja mieleen hiipi useemmin ja useemmin ajatus, et kyllä sieltä vielä joku soittaa ja sanoo, ettei ykskään alkio oo jaksanu blastoks asti eikä siirtoon siis päästä. Tiistaina ei ajatukset oikein enää muussa pyörinytkään ja vaikka yövuoron jälkeen väsytti, niin ei nukkumisesta tahtonu tulla mitään.

Keskiviikko kuitenkin koitti ja muutaman tunnin epämääräsen yöunen jälkeenlähin ajelee kohti Helsinkiä. Kaiken epävarmuuden jälkeen sain ku sainkin siskon mukaan matkaseuraks ja nappasin sen matkan varrelta kyytiin. Siirtoon ei sinänsä tarttis ketään mukaan, mutta kun ajomatka on pitkä niin mieluusti siihen jonkun kaveriks ottaa.

Aika oli 13.10 ja mein aikataulu oli vähän turhan tarkka, mut ehin paria minuuttia aiemmin kuitenki ilmottautumaan. Mikään hätä ei ois sinänsä ollu, kun jouduin silti odottelemaan melkein puol tuntia. Alko jo jännittää, et jos en kohta pääse, niin en ehi töihin ajoissa, vaikka oli siis jo siirretty miun työt alkamaan viideltä alkuperäisen kolmen sijaan.

Tuli miun vuoro ja hommahan oli nopeesti ohi. Ensin katottiin paperit ja sitte biologi kerto missä mennään alkioiden suhteen. Munasoluja saatiin siis yhdeksän ja kaikki oli kypsiä. Kaikille tehtiin icsi ja viisi hedelmöittyi normaalisti. Yks oli jo keskiviikko aamuna pakastettu, yks siirrettäis ja kolmea jatkoviljeltäisi vielä päivä ja pakastettais itsenäisyyspäivänä, jos ne kelvollisia on.
Siirto meni ongelmitta ja reilu viis minuuttia myöhemmin olinkin jo matkalla kotiin.

Leijailin melkein pilvissä, kun mietin että ainakin yks alkio on saatupakkaseenkin ja kovasti toivoin, että itsenäisyyspäivänä sinne päätyis kolme lisää. Tää ei ihan toteutunut, mutta yksi sentään saatiin jatkoviljellyistäkin pakkaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.