perjantai 12. lokakuuta 2018

Raskausuutisia :(

Ei mie en ikäväkseni oo raskaana.

Jos on ollu ikävää lukea eri somekanavilta tuttujen ja sukulaiste raskausuutisia , raskaushehkutuksia, synnytyksiä ja vauva-arkea, niin nyt tuntuu vielä paljon pahemmalta tää tuorein uutinen.

Sain yhdeltä siskoistani tekstarin tossa viikko sitte. Siinä ei periaatteessa toki vielä kerrottu mitään mut ei ollu vaikee päätellä. Soitin sitte kotimatkalla siskolle ja sain vahvistuksen epäilykselleni. Raskaana on ja testin li tehny samoihin aikoihin, kun ite tuskailin negatulokseni kanssa.

Ei ollu helppoa siskollekaan. Hirveen mörön oli saanu päähänsä siitä, että haluaa miulle kertoa heti, mutta miten. Oli oottanu varhaisultraan asti, jotta tietää varmuudella ja sitte laitteli miulle tuon viestin. Oli silllä valmiina viesti myös tuosta asiasta, jos en ois halunnu puhua, mut ehkä tuo hoit parhaiten noin.

En oikein oo tienny mitä ajatella tai tuntea. Oon toki iloinen siskon ja sen avomiehen puolesta, mut mitä muuta?
Kai jollain tapaa toki pettynyt, vähän surullinen, kateellinen?
Mut lähinnä oon ihmetelly, kun ei oikein ees noita tai mitään muutakaan..

Viikon tuo sitte vissiin kesti ennenkun iski kunnolla tajuntaan.. Eilen mein sisarusten ja äiskän whats app ryhmässä alko pienestä kirjotusvirheestä sitte tosi epämääränen läpän heitto raskauksista jne.. Muut ei siis tuosta siskon raskaudesta vielä tiedä. Siinä sitte muiden vetäytyessä keskustelusta ja mentyä nukkumaan se iski ku märkä rätti vasten kasvoja. Kyyneleet vaan kävi valumaan ja kaikki mahollinen tuntu purkautuvan yhellä kertaa. Ajatukset risteili päässä ja tunteen iski innalle kaikki yhteisestä päätöksestä.

Saadaanko myö ikinä omaa lasta? Mitä jos jäädään kahdestaan? Kaikki se epävarmuus, pelko, kateus, pettymykset ja suru purkautu vihdoin ulos. Toisaalta pirun kuormittavaa, mut teki kyllä varmaan ihan hyvää saada tuo kaikki purettua. Puhuttuahan noista on tullu paljonkin, mut ehkä nuo kaikki tunteet ja pelottavimmat ajatukset on tullu vaan työnnettyä syrjään, että selviäis..

Tästä on ehkä taas kuitenkin hyvä jatkaa. Seuraavia kuukautisia ja sitä kautta toista ivf-kiertoa ootellessa. Näinä päivinä pitäis alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.