perjantai 23. marraskuuta 2018

Vielä ainakin pari pistospäivää

Välillä taas päivittelemään kuulumisia.
Tiistaina oli siis ensimmäinen kontrolli-ultra. Suhteellisen maltillista oli taas ollut follien kasvu. Muutama siellä molemmilla puolilla näkyi, mut olivat pistospäiviin nähden turhan pieniä. Nostettiin siis annostus 300iu-->450iu.

Ennen ultraa kävin labrassa ja tällä kertaa sai hoitaja hyvin käännettyä miun ajatukset muualle siitä pistämisestä. On se kumma miten tuo edelleen tekee pahaa, vaikka noita hormoneja pistelenkin ihan sujuvasti jja rutiinilla. Kai se on vaan niin erilainen se neula, et saa sen tuntumaan karmeelta vaikken sitä kattelekaan. Ja tietty on se kai eri juttu pistää jotain, kun ottaa verta. En tiiä, mut joku siinä kuitenkin on. Mut niin se ihasteli miun koko käsivarren kokosta tatuintia ja kehu varsinkin kauniita värejä. Kyseli kauan sen tekeminen kesti ja et tekikö kipeetä. Ja kas siinä pari lausetta kun vaihdettiin niin homma olikin valmis =)

Tänään oli sitte uus ultra ja alunperin piti päättää punktio-päivä. No niinkun tosta voi päätellä niin ei se nyt ihan niin mennyt.
Ensin taas verikokeisiin ja tälläkin kertaa ihailtiin tatuointia. Tosin nyt hoitaja tykästy ranteessa olevaan possuun. Naureskeli itekin, ettei pysty keskittymään pistämiseen, kun ei saa silmiään irti kuvasta. Kyllä se sitte lopulta sai sen näytteenkin otettua.
Siitä sitten ultraan. Kasvuo oli tapahtunu ja oikeella oli 4-5 kpl  13-16mm folleja ja vasemmalla 2-3 11-15mm follia.
Jäin siis suhteellisen tyytyväisenä oottelemaan soittoa helsingistä, jossa kerrottais punktion ajankohta ja se milloin irrotuspiikin pistän.
Pienesti yllätyin, kun soitto tuli ja ohje olikin jatkaa pistoksia vielä ainakin viikonloppu ja maanantaille pitää varata ultra omalle polille.

Polilla tais olla kiirettä kun vartin verran roikuin linjoilla ennenku pääsin läpi. Sain ultran maanantai aamulle heti ysiltä. Labran kautta pitäis mennä, mut eipä siellä ollu vapaita aikoja, kun maanantait on aina ihan täynnä. Kokeilen siis mennä ilman ajanvarausta hyvissä ajoin ennen ultraa oottelee, jos vaikka pääsisin johonkin väliin. Jos en ehi ennen ultraa ni kyselen josko se ei ois ihan pakollinen, koska sitte kuulemma joutuis jonottaa parikin tuntia.

No eihän tästä näin helpolla selvitty, kun unohin tolla soitolla sanoo, et tarviin myös lisää bemfolaa, kun se ei riitä näihin "ylimääräisiin" pistoksiin. No uutta soittoa polille ja tällä kertaa kesti melkein 25 minsaa, että pääsin läpi. Kerroin hoitajalle asiani ja sekin kiros, et on taana kysyy onko lääkkeitä tarpeeks, varsinkin kun tulee tällasia muutoksia, mut eiipä aina voi muistaa. Lupas vielä kiireellä viedä tiedot lääkrille, että saan reseptin ajoissa, kun piti saada tilattua ne omaan apteekkiin ja tietty huomiseksi. Ajoissa pitää siis tilata, että kerkeevät seuraavaks päiväks.

Puol tuntia myöhemmin sain vielä polilta soiton toiselta hoitajalta. Lääkäri oli kuulemma just kirjottamassa reseptiä, mut tartti tarkemmat tiedot määrästä jne.. Ei kuulemma jostain syystä koneelta löytyny. Mut hyvin saatiin se selvitettyä.
Apteekissa viel olivat sitte säätäneet ja soittelivat perään, et mitähän mie nyt halusinkaan tai lähinnä minkä verran. Oli siis kaks tyyppiä molemmat tehny tilauksen  mut eri määrillä tai jotain. Mut ehkä mie nyt huomenna saan sitte haettua tarpeellisen määrän.. Toivottavasti!!

Tällasta säätöä täällä tällä kerta. Pieni pettymys, ettei vielä alkuviikosta päästä punktioon. Ois kerrankin osunu hyvin jopa työvuorojen puolesta. Oisin siis selvinny ilman sairaslomaa. Mut toivottavasti nyt saadaan sitte hitaasti mutta varmasti tosi laadukkaiksi kasvaneita soluja =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.