perjantai 30. maaliskuuta 2018

Diabetes

Tässä alkuvuodesta on ehtinyt tapahtua paljon muutakin, kun vain tuskailua lapsettomuushoitojen alkua/jatkumista odotellessa.

Vuoden vaihtuessa vaihdoin työpaikkaa. Kilpailutuksien myötä kun oma pääasiallinen työkohde siirtyi toiselle firmalle, niin hain sieltä paikkaa, jotta saisin jatkaa tutussa kohteessa. Ilokseni näin tapahtuikin ja kaikinpuolin tyytyväinen olen ollut uudess firmassa.

Tähän liittyen oli tietenkin käytävä pakollisessa työhöntulotarkastuksessa. Siellä sitten selvisikin yllättäen, että sairasta kakkostyypin diabetesta. Melko yllättynyt olin kun tämä selvisi. Meillä ei sitä liiemmin suvussa esiinny ja muutenkaan ne varsinaiset riskitekijät ei sovi itseeni. Oon reilu kolmekymppinen, hoikka (ollut aina), liikun melko paljon ja syön suhteellisen terveellisesti ja monipuolisesti.

Omat geenit nyt on kuitenkin tällaset ja lääkityksellä asia hoituu. Toki vielä vähän katselen tarkemmin mitä syön, mutta ei tää elämään oikeastaan muuten vaikuta. Lääkkeet kun muistaa ottaa, niin hyvin menee.

Viimeviikolla oli ensimmäinen kontroli-käynti lääkärillä ja vaikka lääkkeet onkin sokereita laskenu, niin vähän lisättiin annostusta, jotta päästäis sinne viitearvojen sisälle. Seuraava kontrolli sitten taas reilun parin kuukauden päästä.

Sitä en sitten tiedä vaikuttaako tää mitenkään noihin tuleviin ivf-hoitoihin. Tuskin..?
Toki sitten jos ja kun raskaudun, niin seurataan luultavasti vähän tarkemmin. Mutta keitpa tääkin selviää viimeistään, kun sinne suunnittelukäynnille pääsee..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, mielipiteitä, omia kokemuksia, risuja ja ruusuja. Kaikki asialliset kommentit otetaan ilolla vastaan.